(Denne artikel indeholder reklame)

Er uheldet ude, og oplever en uønsket flyforsinkelse, aflysning af dit fly eller en anden form for forhindring for, at du kom korrekt fra A til B, kan det godt være, at du bør søge erstatning.

Er du vej ud i verden for at besøge en flere spændende forlystelsesparker, er det da træls at skulle gå glip af måske en hel dag inde i parken.

Jeg var selv ude for det for nogle år tilbage, og der er bare ikke noget mere træls, end når ens fly er forsinket. I mit tilfælde fik jeg en erstatning på omkring 600 kroner, hvilket jeg egentlig var fint tilfreds med.

forlystelsesparkDet kan være svært selv at vurdere, hvornår du har krav på erstatning. Det er som regel noget som står beskrevet inde på flyselskabets hjemmeside. Hvis ikke, kan du eventuel vælge at gøre brug af servicen, som du eksempelvis kan finde inde på hjemmesiden ovenfor. De kommer i hvert fald med en række anbefalinger til dig, når uheldet har været ude. Der skal heller ikke herske tvivl om, at det nok er en god ting at søge vejledning, da det sikkert er de færreste, der ved præcis hvad og hvordan erstatningerne bliver givet.

Det er ikke altid, at du har ret til kompensation

Det givne situation kan godt spænde ben for en eventuel kompensation. Der er flere tidspunkter, hvor du ikke har ret til en kompensation. Dette kan bl.a. være:

  • Flyets afgang er aflyst grundet strejke, politisk uro eller andre sikkerhedsproblemer, som flyselskabet på ingen måde har kunne forhindre.
  • Hvis aflysningen har været varslet i god tid – hvor lang tid varierer, men man siger, at hvis varslingen er kommet op mod to uger før afgang, har du rig mulighed for at kunne nå at finde en anden flyafgang.
  • Hvis flyselskabet har gjort et eller anden specifikt såsom at tilbyde en ombooking hvor du ikke bliver forhindret i x antal timer.

Uanste hvad, kan der ikke ske noget ved, at du klager over hvad end du har været udsat for. Som regel har man også en god fornemmelse af, hvorvidt det er sandsynligt, at man har krav til den ene eller anden form for kompensation.

Kompensationer kan komme i mange afskygninger, såsom et hotelophold, gratis måltider og forplejning samt transport mellem lufthavn.