fra 1,000
BOOK NU

Tivoli i København

Ingen anmeldelser
Created with Sketch.

Duration

1-2 dage

Created with Sketch.

Tour Type

Daily Tour

Created with Sketch.

Group Size

Unlimited

Created with Sketch.

Languages

___

Introduktion

Tivoli er en af de mest kendte forlystelsesparker i Danmark – både kendt af danskerne og turister. Tivoli ligger i centrum af København lige ved siden af Hovedbanegården og Strøget, så det er lige at komme til og man skal gøre sig umage for ikke at få øje på Tivoli, hvis man enten kommer fra Strøget eller Hovedbanegården.

Hvis du ikke er på gåben til Tivoli, men har bilen med, så tilbyder Tivoli tre steder hvor du kan parkere din bil med rabat.

tivoli-haven-jul-forlystelsespark-parken2

Verdens næstældste forlystelsespark af sin slags

Tivoli er verdens næstældste forlystelsespark af sin slags, hvor kun Dyrehavsbakken er ældre. Dermed har Tivoli også en masse historie med sig og nogle af forlystelserne har været der altid. Dog fornyer Tivoli sig hele tiden, hvor de bl.a. får nye forlystelser i parken, som jeg vil komme ind på senere, for deres nyeste forlystelse er helt klar et besøg værd.

Tivoli blev grundlagt helt tilbage i 1843, hvor den daværende placering faktisk ikke var lige overfor Hovedbanegården, men uden for Vesterport.

Mest besøgte forlystelsespark i Danmark

Tivoli er Danmarks mest besøgte forlystelsespark. I 2016 nåede det samlede antal af besøgende i Tivoli op på 4.638.000 personer, men selvom Tivoli har mange besøgende fremstår parken altid opryddet og personalet og boderne emmer af hygge, grin og glæde.

Udover at være en forlystelsespark, så er Tivoli også kendt for sin forskellige udsmykninger i løbet af året. Vi var der i december og hold nu op, sikke en dyd der er gjort ud af udsmykningen! – Allerede når man står udenfor hovedindgangen kommer man i julestemning, da Tivoli er beklædt i sne, julelys, julekugler og misteltenen er at finde flere steder i parken og meget mere.

tivoli-haven-jul-forlystelsespark-parken44

Derudover har du også muligheden for at møde julemanden i hans hjem, som du finder lige ved hovedindgangen. Udover at man kommer i den vildeste julestemning ved at besøge Tivoli i december, så pynter de også parken op til vinter, påske, sommer og halloween. Se perioden for de forskellige oppyntninger inde på deres hjemmeside.

Derudover er det selvf. Også et hav af lækre madboder, cafér, fornemme restauranter og for ikke at glemme slikbutikker.

Sublimt lysshow

Hvis ikke du har prøvet at besøge parken i løbet af aftentimerne – en tid på året hvor det bliver mørkt – så bør du helt bestemt tage ind for at se det sublime lysshow. Det er langt fra det samme som at besøge dansegulvet på Crazy Daisy en lørdag aften. Da vi var der i december, var der et sted som var helt unikt. Gå efter forlystelsen Dæmonen og så bevæg dig ind under hvor den kører i china land.

Jeg vil skyde på, at det cirka var to gange i timen, så begyndte det vildeste lysshow lige under Dæmonen og lige over hvor alle går. Ikke nok med, at lysshowet var imponerende, så blev der spillet musik i takt til lysshowet og så snart showet begyndte kunne man se glæden i folks øjne og man kan ikke lade være med at rokke lidt med til musikken og kigge op og smile og være glad.

Så det er helt sikkert turen værd, at tage et smut forbi Dæmonen – og så kan man jo også lige prøve Dæmonen i den forbindelse, hvor der er garanti for et sug i maven og de har også gjort det muligt, at tage turen med virtual reality-headset på, dette koster dog 30 kr. udover turen.

Vi var forbi tivoli i julesæsonen – Kanon oplevelse!

Som tidligere nævnt er Tivoli pakket ind i sne og div. juleeventyrlige ting i december, næsten som at træde ind i en ny verden a la Narnia. Her er alt der skal til for at få dig i den rette julestemning og det er beundringsværdig alt det arbejde der er langt bag, for at få parken til at fremstå som den gør i juletiden. Højest sandsynligt vil du ikke være den eneste der tænker, at det vil være en god idé at tage i Tivoli i december, vi var i hvert fald ikke de eneste den dag vi var der.

tivoli-haven-jul-forlystelsespark-parken1

Et lille tip herfra vil være, enten at bestille indgangsbilletterne hjemmefra eller tage forbi parken om formiddagen, hvor der højest sandsynligt ikke er ret lang kø. For da vi kom tilbage til Tivoli da mørket var faldet på, var der enorm lang kø – for de der skulle købe billet vel og mærket..

Den anden kø var mere overskuelig, så tag gerne det i mente hvis du er planlægger at besøge Tivoli i højtiden og hvis du vil undgå for mange mennesker så vil en hverdag nok også være bedst. Om ikke andet havde vi en fantastisk dag, hvor der udover at blive tanket op på julehyggekontoen også blev prøvet div. forlystelser. Tivoli byder på et hav af forskellige forlystelser, så der er noget for enhver smag, både i voksen- og børnehøjde.

Tivolis nye forlystelse – Tik Tak

I midten af 2018 åbnede Tivoli op for brug af deres nye forlystelse, Tik Tak. Den var vi selvfølgelig spændte på at se og prøve!

TIK TAK og nej, den er ikke inspireret af den gode pastil tic tac, men derimod et kæmpe ur! Mig bekendt går uret rundt og rundt, men kommer ingen steder. Dette “ur” går maks halvt rundt (op på hovedet) og så tilbage igen, alt imens man farer rundt ligesom man kender det fra de gode gamle tekopper.

tik-tak-forlystelses-tivoli

Derfor er det ikke tilladt at have håret i en hestehale eller løst, hvis man har en lang manke, men op med det i en knold og væk med halstørklædet, så de lægger også op til noget af en tur fra starten af. Personligt er jeg selv fan er vilde forlystelser og synes denne rammer niveauet ret godt, da den har lidt af det hele. Sug i maven, grin, passende længde og man føler sig tryg når man sidder spændt fast. – så hvis du er på udkig efter sådan en oplevelse, så slå vejen forbi TIK TAK.

Kan det anbefales at tage i Tivoli i julen?

På trods af, at der var rigtig mange mennesker i Tivoli denne lørdag i juletiden, så kan det helt klart anbefales, at tage ind og se den smukke udsmykning i parken.

Hvis du har en stor trang til at prøve alle forlystelserne, vil jeg på det kraftigste anbefale dig, at bevæge dig ind i parken så snart Tivoli åbner.

I løbet af eftermiddagen og aftenen vokser køerne sig 20-30 minutter lange (hvilket jeg ikke tænker er et KÆMPE problem), så hvis du lige vil nå forbi de forskellige forlystelser, skal du gøre det tidligt på dagen.

– Dog taget i betragtningen af hvor mange mennesker der var i Tivoli den dag, så var køerne til forlystelserne ikke i den kalibre som man kunne frygte.

– Men hvis du har små børn med, vil jeg anbefale at have noget med som de kan sidde i, hvor man har styr på dem. For som sagt, så er der rigtig mange mennesker, så det gælder om at have et godt overblik og have styr på hinanden. Men Tivoli er uden tvivl en stor oplevelse og en klar anbefaling herfra.

tog-tivoli-jul-forlystelsespark

Igen: Billetten til Tivoli blev sponsoreret af Tivoli. Meningerne, holdningerne og billederne kommer helt og holdent fra holdet bag Forlystelsespark.com

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 6 votes
Brand Name
Tivoli
Product Name
Tivoli

Tour's Location

Created with Sketch.
fra 1,000

Måske du også vil synes godt om

Få Nyheder & Gode

tilbud på ophold i parker og badelande