Forlystelsesparkerne i Frankrig har mindst lige så meget at byde på, som forlystelsesparkerne har i Spanien, USA og Tyskland. Hvad end det drejer sig om forlystelsesparker, safariture, de lidt mere opdagelsesrejser – så er en tur i en forlystelsespark med familien og/eller vennerne noget for alle og enhver.

Af forlystelsesparker i Frankrig er den mest omtalt her i Danmark nok Disneyland Paris. Bare rolig, Disneyland Paris er også på listen – men ikke som nr. 1. Vi håber, at vi kan være med til at udvide din horisont ift. Franske forlystelsesparker, og hvis vi er heldige, finder du det næste stop på rejsen.

Lad os komme i gang.


5. © Le Pal dyrepark i Auvergne, Frankrig

Le-Pal-forlystelsespark-frankrig-europa
© Le Pal

Le Pal er ikke den største forlystelsespark. Ikke desto mindre er den perfekt til jer, der gerne vil forbi en forlystelsespark med både forlystelses og hvor der er mulighed for at se dyr.

Kort fortalt består Le Pal af:

 • 50 hektar natur
 • Mere end 700 dyrearter
 • 26 attraktioner

Kigger du rundt omkring på internettet, så vil du se, at mange er enige i, at det er en god og børnevenlig forlystelsespark. Ikke så stor, men nok til at holde jer underholdt i 4-7 timer.


4. © Parc Astérix i Plailly, Frankrig

Jeg synes faktisk, at Parc Astérix er en rigtig fin forlystelsespark. Parc Asterix tager afsæt, som navnet indgyder til, i den kendte tegneseriefigur, Asterix fra 1959.

Parc Astérix ligger prismæssigt på en fin plan, og børn under 12 år kommer gratis med ind (sidst jeg tjekkede). Parken består i skrivende stund af 40 seværdigheder og er dermed Frankrigs næststørste forlystelsespark. Parc Astérix ligger 35 km nord for Paris, og med sine mange relaterbare forlystelser, hvor de berømte tegneseriefigurer pryder omgivelserne, er Parc Astérix et ideelt rejsemål for børnefamilier.

Hvis ikke du har planer om at sove ved Parc Aastérix, kan du altid tage på en af de mange shuttlebusser, som går fra Paris af og ned til forlystelsesparken. Det tager omkring 30 minutter – vil du hellere med tog, går der også en række afgange fra Charles de Gaulle lufthavn.


3. © Disneyland Paris i Marne-la-Vallee, Frankrig

Du kan ikke se forlystelsespark i Frankrig, uden også at sige Disneyland Paris. Parken er ikke den billigste af slagsen, men hvis du er på udkig efter en forlystelsespark med oceaner af oplevelser for børnene, er Disneyland Paris et godt bud.

I skrivende stund har Disneyland Paris hele 53 forlystelser – og der er noget for børn i alle aldre. Både de vilde og de lidt hurtigere. Er du på jagt efter de vilde forlystelser, har jeg her fundet 8 af slagsen:

 • Big Tunder Mountain
 • Crush’s Coaster
 • Indiana Jones(TM) and the Temple of Peril
 • RC Racer
 • Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith
 • Star Tours: The Adventures Continue*
 • Star Wars Hyperspace Mountain
 • The Twilight Zone Tower of Terror(TM)

Er det vintertid, og du er på udkig efter et smukt juleland, kan jul i Disneyland Paris klart anbefales. Der bliver simpelthen dekoreret så fint op – prøv evt. at google efter “jul disneyland paris” og se hvor smukt der har været tidligere.

Hotel ved Disneyland Paris

Det er selvfølgelig også muligt at overnatte i nærheden af Disneyland Paris. Der ligger faktisk 5 Disney-hoteller inden for 20 minutters gang:

 • Disneyland Hotel (5 minutters gang)
 • Disney’s Newport Bay Club (15 minutters gang)
 • Disney’s Sequoia Lodge (15 minutters gang)
 • Disney’s Hotel Cheyenne (20 minutters gang)
 • Disney’s Hotel Santa Fe (20 minutters gang)

I sommeren 2020 vil hotel Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel blive åbnet.


2. © Futuroscope i Chasseneuil-du-Poitou, Frankrig

Vi anbefalder parken til børnefamilier, hvor børnene er mellem de 7-15 år.

Du har selvfølgelig også rig mulighed for, at besøge Futuroscope i Chasseneuil-du-Poitou, hvor hele 25 originale oplevelser står og venter på dig. Du finder alt fra uhyrlige spændinger, tankegangsrejser, hjertebankende eventyr og gennemsyrede fascinerende attraktioner.

The Extraordinary Journey

Du skal helt sikkert forbi den store sal, hvor The Extraordinary Journey gemmer sig. Her bliver du og dine venner tippet 90 grader, sådan at du hænger, og kigger ned mod den buede skærm på hele 600 m2.

Ja, 600 m2 stor skærm! The Extraordinary Journey tager dig med på en tur, som havde du selv vinger til at flyve rundt og se mange verdenshjørner – dette er der helt sikkert også nogle flere tips af på YouTube.

Foruden forlystelser, er der også en række spektakulære shows, som år efter år skulle siges at være besøget værd.

Du sparer en del penge ved at indkvartere dig på hotellet frem for at komme andetsteds fra, da du naturligvis sparer på omkostninger til parkering.


1. © Nigloland i Dolancourt, Frankrig

Det tager ikke mange sekunder at finde frem til intet mindre end 1.000 gode anmeldelser af Nigloland mod kun 30 frygtelige. Der vil ALTID være dårlige anmeldelser rundt omkring.

Nå, altså, Nigloland i Dolancourt får meget ros for, at være en rigtig god familiepark, med noget for hele familien.

Forlystelserne varierer meget, og der er noget til enhver smag. Du finder bl.a:

 • 13 mavesusende forlystelser
 • 22 forlystelser egnet til familier
 • 24 forlystelser og aktiviteter til børn
 • og selvfølgelig Niglo Show, som du kun finder i Nigloland
Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
3 based on 5 votes
Brand Name
Forlystelsesparker i Frankrig
Product Name
Forlystelsesparker i Frankrig