fra 629
BOOK NU

Bakken – Verdens ældste forlystelsespark

Ingen anmeldelser
Created with Sketch.

Duration

1 dag

Created with Sketch.

Tour Type

Daily Tour

Created with Sketch.

Group Size

Unlimited

Created with Sketch.

Languages

___

Introduktion

Bakken er Danmarks næststørste attraktion og verdens ældste forlystelsespark. Parken har 32 kørende forlystelser, et væld af spisesteder og flere en 2,5 mio. besøgende gæster alene i sommersæsonen.

Forlystelsesparken ligger idyllisk placeret i den gamle bøgeskov Dyrehaven i Nordsjælland og blev ifølge historien grundlagt helt tilbage i 1583. Dengang tog folk fra byen til Kirsten Piils Kilde for at drikke af kildens helbredende vand og samtidig lade sig underholde af gøglere og fjælleboder opsat til lejligheden.

Bakken forlystelsespark i danmark
© Bakken

Parken har til alle tider bevaret sit princip om fri entré og adgang, og det er en utrolig charmerende, hyggelig og autentisk stemning, der møder én på Bakken, når man ankommer ad stierne fra Dyrehaven eller gennem den karakteristiske røde port fra Dyrehavevej. Overalt hilser masser af små farvestrålende træhuse med blomsterkummer og flag én velkommen, og hunde i snor er også en del af publikum.

Besøger I Bakken i dag er det selvfølgelig også en moderne park og stemning, der møder jer. Bakken har mange kørende forlystelser, og dertil kommer spillene, Pjerrot, Cirkusrevyen, de mange gratis koncerter, syngesalonen Bakkens Hvile og alle restauranterne og spisestederne.

Som noget helt nyt har Bakken siden 2018 udvidet åbningssæsonen til også at inkludere skolernes efterårsferie i uge 42 samt juleperioden.

Jul på bakken - forlystelsespark danmark
© Bakken

I julen har Bakken åbent i weekenderne op mod jul fra slutningen af november. I de nye sæsoner byder parken på masser af sæson- og højtidsbestemt udsmykning og atmosfære samt masser af gratis underholdning og aktiviteter for både børn og voksne.

Bakkens aktiviteter og vartegn

Den gamle trærutsjebane fra 1932 – Rutschebanen – er Bakkens vartegn og fortsat blandt de mest populære forlystelser. Den bærer øgenavnet Den Gamle Dame og har sin egen lille hemmelige have.

Pjerrot er fast inventar på Bakken og har været det i mere end 200 år. Han har sit eget lille grønne hus på Bakken, hvorfra han underholder børn og barnlige sjæle flere gange om dagen.
Bakken arrangerer sommeren igennem gratis koncerter samt børneunderholdning med Ramasjangstjerner på Friluftsscenen.

Mod betaling kan man også tage en tur i Cirkusrevyen eller Bakkens Hvile og opleve klassisk sjov revy eller syngepiger med et glimt i øjet.

julekongres - bakken forlystelsespark i Danmark
© Bakken

Bakken arrangerer hvert år i juli måned Julemændenes Verdenskongres, hvor flere end 140 julemænd og julekoner fra hele verden mødes og udveksler erfaringer og spreder juleglæde. Første gang var i 1957.

Rundt om Rutschebanen findes et malet plankeværk udsmykket af Bakkenmaler Jeppe Eisner, der har dekoreret plankeværket med motiver og fortællinger fra de gamle gøglerdage på Bakken. Rundt omkring på Bakken står også skilte med sort-hvide fotografier og tekst, der vidner om de gamle Bakken-dage.

Bakken forlystelsespark i danmark
© Bakken

Parken byder på mange spil og har lavet en decideret 5-kamp. Det er en underholdende dyst, hvor man i grupper konkurrerer med hinanden i forskellige spil og aktiviteter rundt omkring på Bakken.

Bakken har mange hyggelige smugkroer og byder i form af Bakkens Øltour på hyggelig og underholdende ølsmagning.

Bakken – Det praktiske

  • Bakken har egen parkeringsplads, hvor en billet koster 70,- kr. og er uden tidsbegrænsning.
  • Klampenborg Station ligger i gåafstand til og fra parken.
  • De gamle hestevogne kaldet kapervogne kan fx tages fra Klampenborg St. til Bakken eller til en tur rundt i Dyrehaven, inden turen går til forlystelsesparken.
  • Det er oplagt at kombinere en tur på Bakken med en tur og/eller skovtur i Dyrehaven.

Forplejning

  • Bakken sælger lækre picnickurve, arrangerer firmafrokoster og -ture og byder på mange og forskelligartede spiseoplevelser, herunder det klassisk traditionelle danske køkken. Det er også tilladt at medbringe egen mad, der kan nydes i skoven eller på bænke/grønne områder i selve parken.
Bakken forlystelsespark i danmark
© Bakken
Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
2.5 based on 12 votes
Brand Name
Bakken
Product Name
Bakken

Tour's Location

Created with Sketch.
fra 629

Måske du også vil synes godt om

Få Nyheder & Gode

tilbud på ophold i parker og badelande