En tur i en forlystelsespark er ikke længere blot en tur ned radiobilerne med candyfloss-klistrede fingre. Når vi besøger en forlystelsespark, vil vi gerne have en rigtig god oplevelse – hvad end det er forlystelserne, maden, stemningen eller omgivelserne.

I Tyskland finder du rigtig mange forlystelser som adskiller sig fra hinanden på flere parametre.

Tyskland byder på forlystelsesparker for både store og små

I Tyskland finder du både de små forlystelsesparker til de små børnefamilier, de enorme forlystelsesparker og enkelte parker hvor høj fart og støj er i højsædet. Men hvilken af de mange er den bedste forlystelsespark i Tyskland?

Vi har set nærmere på nogle af de allerbedste tyske forlystelsesparker, som ikke bare har skurvogne med candyfloss og enkelte rutsjebaner. Der er her tale om forlystelsesparker som tilbyder alle rammerne for en ordentlig oplevelse for dig og familien.


5. © Tripsdrill i Cleebronn, Tyskland

tyskland-forlystelsespark-tripsdall
© Tripsdrill

Tripsdrill er alt i alt en rigtig hyggelig, stor og rummelig forlystelsespark. Attraktionerne er placeret med afstand mellem hinanden, så du har rig mulighed for at gå og sludre og beskue de hyggelige og flotte områder.

© Tripsdrill henvender sig til både unge og ældre børn, og det er tydeligt at se (på den gode måde), at parken er bygget op omkring de store træer. Madmæssigt kan du få noget til hver en smag og priserne ligger bestemt ikke i den dyre ende.

Tripsdrill hører med i toppen af forlystelsesparker i Tyskland

Årsagen til, at © Tripsdrill kun opnår en 5. plads her på listen er, at de andre parker tilbyder flere forlystelser end © Tripsdrill.

Dog vinder © Tripsdrill rigtig mange hjerter med deres dyrepark. De omkring 100 forlystelser og attraktioner inkluderer museer, fodring af dyr, legepladser, teatre og forlystelser. Ren historiemæssigt er © Tripsdrill den ældste forlystelsespark i Tyskland (1929).

Overvejer du at overnatte ved Tripsdrill, kan du kigge efter gode deals her.


4. © Hansa-Park i Sierksdorf, Tyskland

forlystelsespark-tyskland-hansa-park
© Hansa-Park

Familieparken ved havet, © Hansa-Park, er et af Tysklands hyggeligste forlystelsesparker. © Hansa-Park ligger i Sierksdorf i Nordtyskland og har mere end 120 attraktioner og forlystelser. Forlystelserne tiltaler børn i alle aldre, så består familien af både småbørn og teenagere, så vil der være noget spændende at se og prøve til hver af dem.

© Hansa-Park har mere end 1 million besøgende om året, hvilket gør forlystelsesparken til et af Tysklands mest besøgte forlystelsesparker.

© Hansa-Park er den eneste forlystelsespark i Tyskland som ligger ved kysten. Parken er pyntet op året rundt og flere af forlystelserne har fået anerkendelse i form af diverse priser.

Fluch von Novgorod når 100 km/t på 1,4 sekunder

Den vildeste forlystelse kan vi vidst alle blive enige om, er Fluch von Novgorod, der med sin rekordhurtige acceleration på 0-100 som opnås på 1,4 sekunder, er Tysklands hurtigst accelererende forlystelse. Fluch von Novgorod når endvidere at køre mere end stejlt med 97-grader, hvilket også gør den til den stejleste rutsjebane i verden.

I 2015 lancerede © Hansa-Park forlystelsesbanen The Oath of KÄRNAN, som blev en bragende succes for © Hansa-Park.

The Oath of KÄRNAN er en rutsjebane der på sit højeste måler 79 meter efterfulgt af et 67 meter højt fald hvor rutsjebanen når op på 127 km/t. Banen er hele 1,235 meter lang og som om at det er nok – The Oath of KÄRNAN har også et baglæns fald på 60 meter, som er noget helt unikt at finde i forlystelsesparker.

Der er dermed lagt i pejsen til en tur med fart over feltet i skønne omgivelser ved kysten i Tyskland.

Overvejer du at overnatte ved Hansa-park, kan du kigge efter gode deals her.


3. © Heide Park Resort i Soltau, Tyskland

heide-park-forlystelsespark-tyskland
© Heide Park

© Heide Park har fået 3. pladsen på listen, da dens gennemsnitsfart set på de store rutsjebaner gennemsnitlige hastighed udregnet ud fra topfart ligger på 106 km/t. © Heide Park er Nordtysklands største forlystelsespark, og ligger kun 60 kilometer syd for Hamburg tæt på motorvej A7.

Mere end 60 fede forlystelser

© Heide Park har mere end 60 forlystelser og attraktioner, som vil berige din dag med både sjov og en masse fart. Den ældste rutsjebane står placeret her i Danmark i Tivoli, men hos © Heide Park har de verdens største og stejleste trærutsjebane, Collossos.

Collossos er gang på gang blevet nævnt som hovedattraktionen hos © Heide Park, men den hurtige Desert Race som går fra 0-100 km/t på 2,4 sekunder og Krake er også super sjove forlystelser.

Er du til fart og smukke omgivelser, men en masse madboder, så er © Heide Park helt klart et besøg værd. Hvis du er på vej længere sydpå, så ligger © Heide Park ikke langt fra motorvej A7, så forlystelsesparken er ideel hvis du leder efter lidt spændende i jeres vej ned gennem Tyskland.

Overvejer du at overnatte ved Heide Park, kan du kigge efter gode deals her.


2. © Phantasialand i Bruhl, Tyskland

forlystelsespark-tyskland-Phantasialand
© Phantasialand

© Phantasialand er Tysklands 2. mest besøgte forlystelsespark med mere end 2 millioner besøgende i løbet af året.

© Phantasialand tilbyder også et særligt vinterprogram i løbet af vinterperioden. Det interessante ved © Phantasialand er, at dens beliggenhed er i en gammel mine, hvor det er nemt at komme til med bil.

En forlystelsespark med flair for tematisering

Som flere af parkerne på listen her, er forlystelsesparken opdelt i forskellige temaer, såsom Berlin i 1920, Chinatown og Afrika.

Er du fan af hvordan Tivoli gør en dyd ud af højtiderne, vil © Phantasialand i Bruhl helt sikkert kunne imponere dig på samme måde. Er du dermed på udkig efter en forlystelsespark, som ikke kun har fantastisk rutsjebaner i højsædet, men også udsmykningen af parken, så er © Phantasialand helt sikkert et kig værd.

Overvejer du at overnatte ved Phantasialand, kan du kigge efter gode deals her.


1. © Europa-Park i Rust, Tyskland

forlystelsespark-tyskland-europa-park
©Europa-Park

© Europa-Park i Tyskland var selvskrevet til at skulle være med på listen. © Europa-Park er den største forlystelsespark i Tyskland med mere end 100 attraktioner og forlystelser, og er samtidig et af de mest populære.

Der er lagt an til en rigtig god tid i parken, hvor atmosfæren bl.a. pyntes blandt 15 forskellige europæiske temaområder med unikke arkitekturer, mad og plantearter.

I MÅ bare prøve Wodan Timbur Coaster

Blandt højdepunkterne er den gigantiske trærutsjebane Wodan Timbur Coaster, vandrutsjebanen Poseidon.

© Europa-Park har tilmed et af Europa’s højeste rutsjebaner med sine 73 meter. Har du dermed lyst til at tage din familie eller dine venner med på en rejse gennem Europa på én dag, så er © Europa-Park helt bestemt værd at anbefale.

©Europa-Park ligger i byen Rust i Schwarzwald.

Overvejer du at overnatte ved Europa-Park, kan du kigge efter gode deals her.


Bonus. © Legoland i Günzburg, Tyskland

Alle ved, at vi har en fantastisk Legoland liggende i Billund – er jeres børn tossede med © LEGO og er det lang tid siden at I har været i © Legoland i Billund?

Så kunne det godt være et forsøg værd, at tage dem med til © Legoland i det tyske. Forskellen på den i Günzburg skulle efter sigende være, at omgivelserne omkring forlystelserne er en smule anderledes. I vil også opleve andre forlystelser end dem I finder i Billund. Nogle af forlystelserne er simpelthen så populære, at de naturligvis er i begge parker.

Hvilken forlystelsespark er bedst?

På vores liste ser du, at vi har valgt © Europa-Park. Der vil helt sikkert være familier derude, som har fundet andre forlystelsesparker mindst lige så fantastiske som © Europa-Park.

Når du skal vælge hvilken forlystelsespark du skal besøge, så handler det immervæk om hvor langt I er villige til at køre, og om I er eller ikke er interesserede i at overnatte på et hotel i nærheden. Er I på vej gennem Tyskland, så er det meget nærliggende at ryste benene i et af landets suveræne forlystelsesparker.

Har i besluttet jer? Her er lidt mere i kunne overveje

Nu har vi snakket rigtig meget om forlystelsesparker, og hvilke slags der passer til en hyggelig familietur, og hvilke der henvender sig til de lidt mere fartlyste. Men som I allerede har fundet ud af, så ligger forlystelsesparkerne ikke få kilometer på den sydlige side af den dansk/tyske grænse.

Så derfor kommer her en liste over andre attraktioner og byer, der også er et besøg værd.

Hamborg – fantastisk by!

Hamborg er Tysklands næststørste by og Europas 8. største by og bestemt et besøg værd. Hamborg ligger 4 timer forinden Phantasialand og kunne sagtens være et ideelt sted lægge forbi inden at I kommer til forlystelsesparken. I Hamborg finder I et stort antal af parkeringshuse tæt på centrum til fornuftige priser, så I kan parkere bilen og gå en tur i det indre Hamborg.

Helt inde i centrum har i eksempelvis mulighed for en kanalrundfart som sejer minimum én gang i timen i dagtimerne. Af seværdigheder er også den store zoologiske have, Hamburg Zoo.

McArthur Designeroutlet i Neumünster – billig, billig, billig tøj

Lige inden Hamborg kommer i tæt forbi Neumünster, hvor McArthur Designeroutlet ligger og venter på jer. I skal bestemt gøre jeg selv den tjeneste, at tage et smut forbi Neumünster, hvor du finder en hel by kun med outlet – altså meget billigt tøj og endda modetøj!

Vi er flere der tænker, at når nogen bruger outlet i en sætning, så lugter det af en overproppet idrætshal med kjoler i alt for små eller store størrelser, som butikkerne prøver at presse ned over hovedet på os. Den tanke kan du/I godt glemme, for sådan er det slet ikke i McArthur designeroutlet i Neumünster.

McArthur designeroutlet er kort fortalt, et område fyldt med omkring 125 butikker, der sælger deres produkt er med op til 60-70% rabat. Af mærkevarerne kan nævnes: Gucci, Ralph Lauren, Hugo Boss, Nike, Levis, Pillyvet, Le Creuset, Triumph og Michael Kors.

Så uanset om I mangler noget at lave på et længere ophold i området omkring Phantasialand, eller om i blot er på vej ned gennem Tyskland for en enkelt dag, så bør i tage forbi Neumünster.

Tag dog og sæt nogle timer af, for der er virkelig mange butikker, og der er noget til alle i bilen. Så timerne kan hurtigt løbe fra jer.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
3 based on 24 votes
Brand Name
TOP 5 – Bedste forlystelser i Tyskland
Product Name
Bedste forlystelser i Tyskland