fra 450
BOOK NU

Tirpitz i Blåvand – Anmeldelse

Ingen anmeldelser
Created with Sketch.

Duration

1 halv dag

Created with Sketch.

Tour Type

Daily Tour

Created with Sketch.

Group Size

Unlimited

Created with Sketch.

Languages

___

Introduktion

Er I i nærheden af Blåvand, og mangler I noget at lave for både børn, forældre og den ældre generation? Så er Tirpitz i Blåvand helt sikkert et besøg værd.

Jeg må sige, at jeg min kæreste og jeg blevet noget så overraskede over, hvor fedt og moderne museet egentlig er.

I stedet for at stå og læse den ene tavle efter den anden, med op mod 300 ord, får I hos Tirpitz det hele serveret i en lille fjernbetjening med indbygget højtaler, som I har med dig rundt på jeres tur.

Det gør det hele lidt sjovere, når I kan gå rundt og scanne de historier, som I selv har lyst til at høre.

“Fjernbetjeningen” indgår i entrébilletten, og børn helt ned til 2 år kan bruge den.

Alle får sådan en fætter som på billedet ovenfor, hvor I både kan skrue op og ned efter behov, samt genspille den seneste fortælling – vi vurderer lydsporene til at vare mellem 2 og 60 sekunder.

Betagende historier fra Tirpitz

Selve fortællingen om Tirpitz og de personer, som tilbage under 2. Verdenskrig på den ene eller anden måde havde et forhold til Tirpitz, bliver leveret på overbevisende manér.

Det er tydeligt at mærke, at karakterne og skuespillerne er valgt med omhu, sådan at fortællingen uden tvivl vil kunne betage de fleste gæster hos Tirpitz.

Foruden historierne fra 2. Verdenskrig, skal I helt sikkert også besøge den faste udstilling “Den skjulte vestkyst”, hvor 20.000 års vestkysthistorie bliver genfortalt gennem 12 spændende og ikke mindst gribende fortællinger.

Inden I forlader “Den skjulte vestkyst”, skal I sørge for at blive hængende indtil at rummet bliver forvandlet til et stort filmset, hvor hele udstillingen forandre sig i takt med at I får lov til at opleve en tidsrejse.

Ravudstilling

Jeg må indrømme, at jeg ikke har brugt mange timer på at studere rav eller tænke over, hvorfra det kommer. Min mormors historier har altid gået på, at det er noget med saften fra træerne, men det fangede mig aldrig rigtig.

Her i Tirpitz fik de alligevel formået at fange min interesse i sådan grad, at jeg dagen efter vores besøg, måtte på stranden for at lede efter rav.

Udstillingen hedder “Rav – Havets guld”, og er sammen med de andre, også en fast udstilling.

Sammen med den lydbaserede guide, bliver vi introduceret til en række fortællinger om rav og hvor meget rav har betydet for vores forståelse af fortiden.

3 timer flyver afsted

For os betyder det meget, at vi ved at besøg på et eller andet museum, skal føle os underholdt. Vi befandt os i Tirpitz i 3 timer, og på intet tidspunkt var det en udfordring, at holde modet oppe under rundturen.

Historier er der da også mange af, og jeg er især overbevist om, at der kun sker i de yderste tilfælde, at en gæst ikke kan finde noget som helst spændende, at se, lytte og lære om.

Har I behov for at hvile benene, er der integreret siddepladser overalt i Tirpitz, uden at det skaber unødig pladsmangel for resten af gæsterne. Fantastisk.

5 store stjerner

Vores tur til Tirpitz er en vi sent vil glemme. Vi følte os underholdt fra start til slut – og det var ikke kun fordi, at det var en anderledes måde at få fortalt historier på – men fordi, at det rent faktisk var nogle gode historier.

Vores tur varede 3,5 timer inkl. Hede-guld (pomfritter) og en økologisk rabarbersodavand. Pomfritterne var virkelig gode – og så var prisen på de 45 kr. overkommelig, da der var rigtigt til os begge to.

Er man mere til “rigtig” frokost, kan vi klart anbefale at overveje deres Nødblus, som er en smørstegt rødspættefilet på hjemmebagt brød med saftige rejer, røget Varde-laks og en hjemmelavet dressing.

Vi så også flere af de såkaldte Pulled Pork Burgere blive serveret til de sulte gæster – det duftede altså godt.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 6 votes
Brand Name
Tirpitz
Product Name
Tirpitz

Tour's Location

Created with Sketch.
fra 450

Måske du også vil synes godt om

Få Nyheder & Gode

tilbud på ophold i parker og badelande