At rejse med børn kan være noget af en mundfuld. Har man gjort sit forarbejde, og forberedt sig på turen, kan det dog godt være, at det slet ikke er så slemt igen.

Jeg tænker, at jeg lige vil lave den her huskeliste eller guide til, hvad jeg vil anbefale, at du/I tager med på jeres rejse – uanset om I skal ud af landet eller blot køre rundt i skønne Danmark.

Introduktion til huskelisten

Privat arbejder jeg ud fra devisen “nice to have” og “need to have”, og denne tankegang vil jeg helt klart anbefale dig, at du begynder at bruge – både privat og ift. med din pakkeliste/huskeliste.

Verden er fuld af fristelser, og det kan være umanerligt svært at vælge noget fra, frem for at blive ved med at vælge til og til.

Listen her, er ting jeg tænker er et must at have med. Jeg har selv et lille barn, og det tog kun en enkelt rejse med familien at finde ud af, hvad jeg godt kunne have ladet blive hjemme, og hvad jeg nok skulle have taget med i stedet for.

Huskelisten til rejse med småbørn

Vigtigt: Sørg for at have tjekket op på, om hele familien af dækket af en rejseforsikring, sådan at I er sikret, hvis nogen af jer skulle blive syge eller komme ud for et uheld.

 • Solcreme: Alfa omega er, at I beskytter jeres barn mod solens stråler. Derfor, sørg for at købe en god solcreme, vi bruger selv UV50+, da vi er af den overbevisning, at intet mindre er godt nok til vores barn. Vi bruger en spray, som er lidt nemmere at få fordelt ud – men du kan også købe de helt almindelige i creme-form. Her vil jeg nok anbefale jer, at finde en som nemt optages af huden, sådan at han eller hun ikke stadig klistrer efter 5 minutters tid.
 • Legetøj: Husk legetøjet til rejsen og opholdet dernede. Uanset om det er trælegetøj fra Moover Toys eller andet legetøj, er legetøj til børn altid vigtigt at have med. Skal I på badeferie, vil jeg dog sige, at I skal spare pladsen til badedyr, da de som regel kan købes til småpenge på destinationen.
 • Solthat: Solhatten er uundværlig på mange måder, da den både kan bruges på land og i vand. Når I skal have fat i en solhat, kan det være en god idé at finde en solhat med UV50+ beskyttelse, og som når helt ned til skuldrene, så nakken også er beskyttet mod solens farlige stråler.
 • Bleer: Sørg for at have taget godt med bleer med. Gerne lidt flere end hvad I normalt bruger på 7-14 dage (alt efter hvor lang tid I skal være afsted).
 • Badebleer: Skal I på badeferie, kan der godt være nogle specifikke regler ift. børn og badning – der er det ikke så meget anderledes end når I skal ind og bade i den lokale svømmehal.
 • Solbriller: Nogle ordentlig solbriller er vejen frem, når I skal på tur.
 • Drikkedunk med tud: Vi glemte selv at medbringe en drikkedunk med tud, hvilket vi fortrød så snart vi ramte poolområdet. Det er bare nemmere med en drikkedunk med tud, og så undgår I også, at der kommer fluer og bier ned til væsken.
 • Grød: Spiser jeres barn stadig grød, så sørg for at få taget rigeligt med. Det er ikke altid til at vide, hvad I kan få på rejsedestinationen, så her er det især godt at være forberedt på et lille til intet udvalg.
 • Badevinger: Giv jer selv lidt ro i maven ved at give jeres barn nogle badevinger på, når han eller hun skal ud og plaske i vandet. Dette gælder uanset om I skal ligge ved en pool eller besøge den nærliggende strand.
 • Legetøj: Husk legetøjet til rejsen og opholdet dernede. Skal I på badeferie, vil jeg dog sige, at I skal spare pladsen til badedyr, da de som regel kan købes til småpenge på destinationen.
 • Medicin: Har I en pilfinger derhjemme, ved I også, hvor lidt tid der går, før han eller hun er i gang med at pille ved alting. Derfor er børn også mere udsatte ift. at blive ramt af en infektion. Hvilken form for medicin og vaccinationer I skal hav styr på forud for jeres rejse, vil jeg dog anbefale jer, at I drøfter med jeres egen læge.
 • Myggenet: Myggenettet er en virkelig god ting at have med til at afskærme myg, flyer og andre insekter, som kan være irriterende både om dagen og om natten.
 • Badetøj: Nedenfor nævner jeg forskellige typer af tøj – skal I dog på badeferie, vil jeg klart anbefale jer, at I får købt jer noget badetøj med UV-beskyttelse i. Der findes så meget forskellige badetøj; badebukser, badedragter, badeheldragter, badehuer, solhatte, bøllehatte mv., som kan købes med UV50-beskyttelse, sådan at I kan forebygge en potentiel solforbrænding.
 • Tøj: Det giver sig selv, at I skal have tøj med til turen. I ved allerede nu, hvordan jeres barn har det, når det er koldt/varmt, så sørg for at pakke til det lokale klima; bodyer, heldragter, bukser, trøjer, strømper, shorts, t-shirts.
 • Fodtøj: Her gælder samme som med tøj; sandaler, sneakers, badesandaler, klipklapper, hjemmesko mv.

Jeg håber på, at du fik noget ud af mine lille huskeliste. Vi kommer i hvert fald til at gå ind og genlæse den, når vi skal på badeferie igen. Det handler generelt set om at have noget selvindsigt i hvorvidt man er god eller dårlig til at få husket det hele.

Hvis du mangler at få købt badetøjet, fodtøjet eller måske en solhat med UV50+, så vil jeg anbefale dig at tage et kig på Kids-world. Især fordi, at de tilbyder gratis fragt, hvilket jo er meget rart, når eksempelvis en solhat kan erhverves for intet mindre end 100 kr.

At du så er i gang med at læse mit indlæg vidner bare om, at du selv gør meget for at sikre dig, at du har det hele med. Det tænker jeg, er en rigtig fornuftig ting.

Ellers er der ikke mere at sige, end jeg vil ønske jer en rigtig god rejse og ferie. Hvis du har nogle inputs til listen – måske ting jeg bør tilføje til listen – så skal du være velkommen til lige at smide en kommentar.