Denne artikel er reklame.

Solskinsøen Bornholm byder på et væld af oplevelser og forlystelser for børn og voksne. Den vilde natur, de kridhvide sandstrande og de mange aktiviteter kan snildt udfylde en hel ferieuge på den skønne plet i Østersøen. Brændesgårdshaven i Svaneke har alt, hvad et børnehjerte begærer: Masser af leg, masser af dyr og et vandland med rutsjebaner.

Danmarks ældste legeland

Brændesgårdshaven har en historie, der går helt tilbage til 1933, hvor den entreprenante landmand Emil Ibsen åbnede sin have for offentligheden mod en entré på 25 øre. Haven blev med det samme en succes. Folk kom langvejs fra for at se den smukke have, sejle i robåde i søen og nyde deres medbragte madkurve i parken. Snart kom der også legehus, legeredskaber og vandcykler, som børnene kunne fornøje sig med. Selvom Brændesgårdshaven er Danmarks ældste legeland har generationerne efter Emil Ibsen samt de nye ejere fra 2015 formået at forny haven uden, at den har mistet sin oprindelige charme.

Zoo for de dyreglade børn og voksne

I dyreparken kan man opleve nogle af de gamle danske husdyr, som var en del af driften på Brændegården i dens oprindelige tid som landbrug. Børnene kan blandt andet klappe geder, kaniner, æsler, ænder og minigrise. Men børnene kan også opleve eksotiske dyr som aber, lemurer, lamaer, emuer, næsebjørne og surikater.

Action og leg for alle aldersgrupper

Når der skal lidt mere action til, kan du prøve kræfter med jobostien, hvor du som en anden Tarzan kan svinge sig igennem forhindringsstien i reb, over planker og gyngende broer. Hvis du er til fart, skal du prøve at suse henover søen i den vilde svævebane eller Nautic Jet rustjebanen, som går direkte ned på søen. Er du en sart sjæl, skal du holde dig langt væk fra Luna Loop, hvor du vil komme til at hænge med hovedet nedad. Når det hele skal fordøjes, kan familien tage en stille og rolig sejltur med robåden – i sit eget tempo. Til de mindre børn er der blandt andet hoppepuder, boldbassin, biler, sandkasseleg, spændende gynger og rutsjebaner.

Vandpjask og kilden i maven i vandlandet

Brændesgårdshavens vandland er meget populært, for der er bassiner og sjov for hele familien. I Børnevandlandet kan de mindste børn og babyer hygge sig i det opvarmede bassin, hvor alt er lavet i bløde materialer. Spækhuggeren, den lille rutsjebane og de flydende gummiringe lægger op til timevis af leg. Lad mig bare afsløre med det samme, at børnene sover godt i nat! I det store bassin kan alle gæster boltre sig på de store, brede vandrutsjebaner, som alle er bygget smukt ind i det bornholmske naturlandskab.

Stil sulten og fordøj indtrykkene

I Brændesgårdshavens cafeteria kan man i hyggelige omgivelser og med en smuk udsigt over haven stille sult og tørst. Man kan nyde en kop kaffe og kage, varme og kolde retter fra buffeten eller klassiske cafeteria-retter som pommes frites, hotdogs og burger.

Det er også tilladt at medbringe picnictæppe og egen madkurv, som kan nydes på de grønne områder. Der er også opstillet borde og bænke.

Sommerhus – det perfekte udgangspunkt for din ferie på Bornholm

Sommerhusferie på Bornholm er uden tvivl en ferie, som familien sent vil glemme. Bornholm byder på rigtig mange hyggelige og lækre sommerhuse, som ligger lige midt i alt det skønne: Den ufatteligt smukke natur, de kridhvide og børnevenlige sandstrande og de bjergtagende klippeskrænter. Sommerhusudlejning er meget populært på Bornholm. Med base i et sommerhus, faktisk hvor som helst på øen, har du nem adgang til øens mange forlystelser og naturoplevelser. I sommerhuset kan familien samles efter dagens oplevelser og hygge sig med at spille spil, læse bøger eller tage en tur til stranden med spand og skovl.  Lyder alt dette som noget for dig? Så husk at være ude i god tid med at booke sommerhus til din sommerferie på Bornholm.