(Reklameartikel for Rejsekris)

Hvem elsker ikke forlystelsesparker? Alle de skønne børnegrin, susene i maven og alt for meget sukker er ting, vi forbinder med forlystelsesparker, og hvem bliver ikke glad af det?

Uanset om du skal på rejse med din familie, dine venner eller din partner, er det altid værd at overveje at tage forbi en af Europas fantastiske forlystelsesparker. Dette er en rejseguide, som tager udgangspunkt i 4 forlystelsesparker, som samtidig giver dig mulighed for at opleve nogle skønne seværdigheder.

Disneyland, Paris

Disneyland er en yderst formidabel oplevelse for de små såvel som de voksne. Hvis du har et familiemedlem, som elsker Disney, vil vedkommende absolut ikke blive skuffet. I Disneyland kan du opleve store rutsjebaner og små karruseller. Men selv hvis du ikke er til forlystelser, vil denne park bestemt ikke skuffe dig. Fantasien sætter slår sig løs, og du vil uden tvivl føle dig som en vaskeægte Disneyprinsesse.

Du kan opleve små forlystelser såsom ’adventure isle’, ’Alice’s labyrint’ eller vilde forlystelser såsom ’Indiana jones and the temple peril’. Når du går rundt i parken, støder du ofte på de populære disneykarakterer, eller du kan møde dem ved de forskellige selfie-spots. Du kan desuden nyde nogle af de eventyrlige spisesteder.

Disneyland ligger i den franske hovedstad og giver rig mulighed for andre oplevelser og seværdigheder. Du kan opleve alt fra Notre Dame, museer, Triumfbuen, Eiffeltårnet til overdådige shoppinggader. Du kan læse meget mere om Paris på Rejsekris’ blog.

Se også Create Festival.

Tivoli, København

I Tivoli kan du opleve vilde rutsjebaner, skøn atmosfære og lækre spisesteder. Parken er utrolig populær for alle aldre, uanset om du ønsker turpas, så du kan prøve hver eneste rutsjebane, eller om du blot ønsker at gå en tur og opleve de smukke omgivelser. Haven præsenterer oplevelser såsom ’Den flyvende kuffert’, der præsenterer 32 af H.C. Andersens eventyrsscenarier og ’Det gyldne tårn’, hvor du får en mavekildende fornemmelse i det frie fald. Der er også en masse forlystelser for børn, såsom de smukke ’veteranbiler’, ’ballongyngerne’ eller ’den lille drage’. Tivoli har derudover en masse skønne spisesteder i mange forskellige prisklasser og boder, hvor du kan fylde dig med slik.

Tivoli ligger i midten af København og giver dig mulighed for at se en masse seværdigheder. Du kan eksempelvis tage på havnerundfart, hvorfra du kan se skønne seværdigheder såsom Operahuset, Den lille havefrue eller Refshaleøen. Du kan også selv gå rundt i København og opleve alle disse fantastiske ting og mere til.

Portaventura Park, Tarragona

Portaventura er en skøn park for alle aldre. Der er vilde rutsjebaner og små karruseller. Parken er opdelt i temaer, så du kan leve dig igennem dit eget eventyr, når du går gennem parken. Du kan opleve temaer, der repræsenterer lande såsom Kina og Mexico, men også temaer såsom Det Vilde Vesten. Du kan prøve vilde rutsjebaner som ’Furius Baco’, der kommer op på en fart på intet mindre end 135 km/t. Parken har også flere skønne underholdningsshows. Nogle af dem kører dig kun i juli og august, men den skønne Sesamo Parade, kan du se året rundt.

Portaventura Park ligger kun 85 km sydvest for storbyen Barcelona. Derudover ligger den nær den smukke strandby Salou og Vila-Seca. Her kan du opleve flere historiske monomenter og en masse skønne seværdigheder. Du kan samtidig tage en svømmetur i havet.

Efteling, Kaatsheuvel Holland

Efteling er Hollands største forlystelsespark, og derfor helt sikkert værd at tage forbi, hvis du er i Holland. Parken har forlystelser til alle aldre, både dem, der henvender sig til hele familien, til de helt små og til dem, der elsker susene i maven. Du kan eksempelvis tage på bådtur eller en tur gennem ’droomvucht’ – en rigtig drømmeverden. Du kan også prøve den helt vilde ’Baron 1898’. Parken har også hyggelige shows og mange lækre spisesteder.

Kaatsheuvel er en skøn by med en masse historie. Du kan opleve flere smukke kirker og katedraler, såsom Sint-Jans Ontoofdingkerk, som er bygget omkring 1934. Det er en tre-tårnet murstenskirke i gotisk stil. Derudover er der det smukke slot Het Eitte Kasteel, som er et nedlagt landsted. Slottet er fra 1387 og er ikke renoveret sin 1777. Det bærer derfor præg af krigstider og historie i stor stil. Desuden ligger parken tæt på storbyen Tilburg.